Skip to content Skip to footer
Ostukorv 0 items - 0.00€ 0
Teekond

Kuidas alustasin coachina?

igaüks on kuskilt alustanud ja nii ka mina. Olen Lääne-Virumaalt pärit lihtne neiu, kes ei sündinud just hõbelusikas suus. Eneseotsingute teekond viis mind elama välismaale, kus sain nii rahvusvaheliste meeskondade juhtimise kogemuse kui ka coaching’u pisiku.

Nüüd olen veendunud, et just coaching aitab vältida fookuse kaotamist ja läbipõlemist nii juhtide kui ka väikeettevõtjate seas.

Ilus aeg Kreekas

Kui ma 18 aastat tagasi kodumaa mulla jalge alt pühkisin, ei teadnud ma coaching’ust suurt midagi. Töötasin Kreekas Kreeta saarel erinevate turismiatraktsioonide ja restoranide juures, kui minuni jõudis külgetõmbeseadusest rääkiv raamat „The Secret“. Tunnistan, et tollel ajal ei saanud ma sellest veel õieti aru.

Küll aga huvitas mind juba siis eneseareng ja minus kerkis soov midagi enamat saavutada – asutada enda kohvik ning alustada ettevõtlusega.

Peadpööritav edu Londonis

Londonisse jõudes algas üks kõige õnnelikumaid perioode minu elus. Asusin tööle Jamie Oliveri restorani Fifteen. See oli äärmiselt edukas ettevõte, kus kõik toimis nagu hästi õlitatud masinavärk.

Jamie Oliveri restorani edu saladus peitus hästi korraldatud juhtimissüsteemis, sissejuurutatud coaching’u ja mentorluse kultuuris ja fantastilistes sisemistes järelkasvuprogrammides. Osalesin keskastme juhtidele mõeldud treeningutel ning enesearengu koolitustel. Mind õpetati restorani meeskonna muresid ära kuulama ja töötajaid õigete küsimustega toetama.

Ja mis peamine – Jamie Oliveri restoranis kohtusin tippklassi mentorite, finantsnõustajate ning coach’idega, kelle vaoshoitud ja viimistletud vestlusstiil jättis mulle sügava mulje. Nad soovitasid mitmeid coaching’u ja enesearengu teemalisi raamatuid, mis sütitas ka minus soovi coaching’uga tegelema hakkama.

Lisaks sellele töötasin ka Londoni tipprestoranis Roast floor manager’ina, Riding House Cafe restoranis restaurant manager’ina ning mul oli au olla ka nende uue restorani Rail House Cafe avamise juures. 

Restoranäri kogemus andis mulle julguse vestlusi alustada ning initsiatiivi haarata, mis on ettevõtjana tegutsedes väga kasulik oskus. Lisaks sellele õppisin kõikjal võimalusi märkama ja igast olukorrast positiivset leidma. Peagi tulid  Brexit ja koroona ning paljud toitlustusasutused läksid kinni. Oli aeg kodumaale tagasi pöörduda.

Teekond coachina Eestis

Keeruline periood isiklikus elus, tööalased pinged ja koroonaaeg tõid minu jaoks kaasa läbipõlemise. Hakkasin otsima olukorrast väljapääsu ning minus süttis soov coaching’uga tegelema hakata – oli aeg kannapööre teha ja elus edasi liikuda. Läbisin Estonian Business Schoolis sertifitseeritud juhtimiscoach’i väljaõppe ning asutasin ettevõtte Asteri Coaching. 

Tänaseks olen aidanud paljudel klientidel oma äri alustada, olemasolevat ettevõtet kasvatada, elus kurssi muuta ja karjääriredelil tõusta. 

Ja mis on selle kõige mõte?

Me räägime võimalusest tegeleda asjadega, mis päriselt rõõmu pakuvad, leida töö ja eraelu tasakaal, tagada ettevõtte jätkusuutlik kasv, reisida maailmas ringi ja saavutada finantsvabadus. Jah, see on võimalik.

Miks teha minuga koostööd?

  • Enam kui 10 aastat kogemust juhina, millest seitse aastat toitlustussektoris
  • Rahvusvaheliste meeskondade juhtimise kogemus
  • Ülemaailmselt tunnustatud ICF juhtimiscoach’i sertifikaat
  • Erapooletu tugi juhtidele ja ettevõtjatele läbi üks-ühele coaching’u

Coaching on minu kirg. Elan südamega kaasa oma klientide edule

Broneeri tasuta kohtumine